Profiel & team

mr. Gwendy van der Aa

Jurist

mr. Gwendy van der Aa stelt zich voor
Een collega zei ooit: ‘Jij kunt een uitspraak van de rechter voorspellen!’ Ik kan snel inschatten wat een cliënt wil, wat er nodig is en wat past. Ter illustratie: een cliënt kreeg zijn ontslag, zonder dat daar een goede reden voor was. Financiële compensatie lag duidelijk binnen bereik, maar al snel werd door onze gesprekken duidelijk dat dit helemaal niet hetgeen was dat deze man wilde. Een gevecht om geld, om het onderste uit de kan te halen, dat paste gewoonweg niet bij hem. Het ging hem louter om erkenning van het onterechte van zijn ontslag, om het behoud van zijn eigenwaarde. Doordat ik dit aanvoelde en kon benoemen werd snel duidelijk hoe deze zaak het snelste en met het beste resultaat voor alle betrokkenen kon worden opgelost’.

Gwendy heeft als voormalig advocate en juriste bij een deurwaarderskantoor jarenlange proceservaring. Dit betekent dat zij naast het recht en de jurisprudentie, het klappen van de zweep kent bij de Rechtspraak. Mondeling procederen is immers een aanvullende vaardigheid op het schrijven van processtukken.

Collega Mirthe over Gwendy: “Gwendy vindt altijd een mooie balans tussen het juridische en het menselijke. Ze is vasthoudend, doortastend en met flair betrokken. Elke zaak is voor Gwendy even belangrijk, ik bewonder de respectvolle en zorgvuldige manier waarop zij elke cliënt tegemoet treedt.”