Huren en wonen

Huurrecht Den Bosch

Het huurrecht is een complex rechtsgebied voor zowel huurders als verhuurders. In tegenstelling tot andere rechtsgebieden gelden voor de huur en verhuur van onroerend goed namelijk een aantal dwingendrechtelijke wetsartikelen. Partijen hebben hierdoor enerzijds veel wettelijke vereisten waaraan men moet voldoen terwijl anderzijds contractvrijheid geldt bij het opstellen van overeenkomsten.

Het huurrecht regelt de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder. De huur moet goed geregeld worden in een passende huurovereenkomst. Bij de huur en verhuur van een horecapand, winkelruimte en kantoorruimte zijn de wettelijke bepalingen grotendeels van regelend recht. Potentiƫle problemen kunnen contractueel worden afgedekt.

Voor de juiste huurovereenkomst of voor deskundig huuradvies in de regio Den Bosch bent u bij VGA juristen aan het juiste adres. Onze juristen kunnen u bijstaan in zaken als opstellen huurcontract, opstellen huurovereenkomst, adviesgesprek, situatie beoordeling, ontbinding huurovereenkomst bedrijfsruimte, tussentijdse beƫindiging, betalingsproblemen huurder, indeplaatsstelling realiseren, ontbinding aanvechten, huurvragen van winkeliers en een huurovereenkomst voor bedrijfsruimtes.